Monday, March 1, 2010

Kem Alami

Angkasa Adakan Kem Alami Mulai 14 Mac

KUALA LUMPUR, 1 Mac (Bernama) -- Agensi Angkasa Negara (Angkasa) akan mengadakan program Kem Alami mulai 14 hingga 16 Mac ini bagi menarik lebih ramai pelajar meminati bidang sains angkasa.

Program berbentuk perkhemahan tiga hari dua malam dan terbuka kepada murid berumur 10 hingga 12 tahun itu akan diadakan di Planetarium Negara.

Bertemakan sains angkasa, tujuan utama program ini adalah memberi peluang kepada murid berekreasi dalam suasana sains angkasa sambil menimba pengetahuan, kata Angkasa dalam kenyataan di sini Isnin.

Kenyataan itu berkata ia juga sebagai transformasi pembelajaran subjek astronomi dan sains angkasa yang dipelajari di sekolah yang akan mendekatkan lagi pelajar realiti sebenar bidang angkasa.

Pelbagai aktiviti dirancang untuk program itu seperti 'Lets Fly to Space', 'Mars Treasure Hunt', 'Zoo In The Sky' dan Pencerapan Musytari.

Penyertaan adalah terhad dan tarikh tutup ialah 12 Mac ini. Mereka yang berminat boleh menghubungi 03-22734303 atau melayari portal www.angkasa.gov.my/planetarium.

Kuiz Interaktif Kemahiran Hidup

Anda juga mungkin meminati

Related Posts with Thumbnails